Koppie-Au Logo Platform voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen
Terug naar het overzicht

Nieuwe opzet beoordeling onderzoeken

02 August 2016

De oncologische onderzoekswereld is klein. Dit had tot gevolg dat leden van onze medische toetsingscommissie steeds vaker zelf (zijdelings) betrokken waren bij onderzoeken die moesten worden beoordeeld. Dit is natuurlijk niet wenselijk en we kwamen dan ook snel tot de conclusie dat er iets aan de opzet moest veranderen.

We hebben Daria Valerio bereid gevonden om onze nieuwe coördinator onderzoeksaanvragen te worden. Ze kent de oncologische wereld vanuit haar eigen onderzoeken op het gebeid van leukemie, maar is zelf niet betrokken bij hersentumor onderzoek. Zij zal per aanvraag in haar netwerk kijken wie ze het beste kan benaderen om het onderzoek te beoordelen. Op deze manier kunnen wij de haalbaarheid en relevantie van de onderzoeken en onze onafhankelijkheid waarborgen.

We willen Niels Bovenschen, Pieter Wesseling en Mark Jonkers hartelijk danken voor hun werkzaamheden.

Niels, Pieter en Mark hebben aangegeven betrokken te willen blijven en zullen wanneer gewenst onderzoeken blijven beoordelen.

Daria van harte welkom bij onze stichting.


Projecten

SIOP PNET 5 Medulloblastoma - Behandeling op maat

Behandeling op maat van kwaadaardige hersentumor Kinderen met een kwaadaardige hersentumor, het medulloblastoom, worden behandeld met bestraling en chemotherapie. Deze behandeling kan echter leiden tot ernstige bijwerkingen op de lange...

Medulloblastomen en immuun ontwijkende karakteristieken vs genetische eigenschappen

Medulloblastomen en immuun ontwijkende karakteristieken vs genetische eigenschappen. Kunnen de genetische eigenschappen van medulloblastomen bij...