Weblog

Enthousiast Sportevent Koppie-Au 2015

Teamspirit en mooi bedrag voor onderzoek hersentumoren 13 september 2015

Breda, 14 september 2015 

Het eerste event van de stichting Koppie-Au op zondag 13 september 2015 leverde veel doelpunten, teamspirit en energie, een flink aantal kilometers en een mooi sponsorbedrag.
Met dit event is geld en aandacht gevraagd om een onderzoeksproject naar bewegen bij kinderen met hersentumoren te steunen.
Het Racketcentrum van Optisport was start- en finishplaats voor de fietstocht, er werden tennisclinics gegeven, er was een 5 tegen 5 voetbaltoernooi met finale tegen de NAC jeugd en ook moeders droegen hun steentje bij in de outdoor workouts van Mom in Balance.
Workshops over je mentale condities tijdens het sporten en een afsluitend optreden van DJ Joost van Hooijdonk maakte het feest compleet.

Sportievelingen zetten zich in.

In navolging van het succes van eerdere edities is dit jaar weer een mooie toertocht gemaakt van Breda naar Rotterdam en weer terug door sportieve fietsers. Deelnemers konden zich individueel aanmelden, maar het leukste was natuurlijk om met een groep mee te doen aan de tocht. Bij het Racketcentrum mochten 30 kinderen zich uitleven op de tennisbaan en het springkussen. De moeders sportten buiten in het zonnetje. ’s-Middags meldden zich enthousiaste voetbalteams en werden uiteindelijk pittige finales tegen de NAC jeugd gespeeld. Er werd geschminkt, extensions in haren gezet en gedanst op de klanken van DJ Joost van Hooijdonk, begeleid door een saxofonist.

Prachtige dag en een fijn bedrag

De dag startte met een zonnetje en eindigde feestelijk met de melding dat, door dit event, Dr. Annelies Hartman haar bewegingsonderzoek kan afmaken. Eén van de deelnemers van het 5 tegen 5 voetbal haalde maar liefst  € 187,- op, waarmee hij een NAC shirt met alle handtekeningen van het eerste team echt verdiende.  Het evenement leverde een totaalbedrag op van ruim € 8000,- . Deelnemers over het event : “Samen met mensen die je kent fietsen voor dit doel, dat is mooi!” “ Wow wat een mooi goed doel! Veel sportiviteit vandaag! “  Eigenlijk alle deelnemers waren enthousiast over een vervolg.  Ook de mascotte van de stichting, knuffelpapegaai Karel, werd door veel deelnemers gekocht. De opbrengsten van de verkoop van deze mascotte komen ook ten goede van onderzoek.

We hebben er een hele leuke dag van gemaakt met leuke activiteiten voor iedereen.
Dit event gaat absoluut een vervolg krijgen.