Stichting Koppie-Au is opgericht om meer onderzoek naar hersentumoren bij kinderen mogelijk te maken. In 2010 is bij mijn dochter Sara een hersentumor ontdekt. Je wereld staat compleet op zijn kop. Een lange periode van onzekerheid brak aan waarbij je niets anders kan doen dan er voor je kind zijn. Ik kon niet aan de zijlijn blijven staan. Ik moest iets doen en ben een sponsoractie gestart.
Ieder jaar krijgen ±130 kinderen in Nederland de diagnose hersentumor te horen. Ongeveer de helft daarvan heeft een kwaadaardige tumor.
De overlevingskansen van deze kinderen zijn bijzonder klein en meer onderzoek is dan ook hard nodig.
Stichting Koppie-Au is opgericht om meer onderzoek naar hersentumoren bij kinderen mogelijk te maken. Koppie-Au biedt ouders en betrokkenen een platform om bij te dragen aan relatief kleine onderzoeken. Deze kleine onderzoeken dienen namelijk als voorlooponderzoek voor veel grotere projecten. Alle onderzoeken die bij ons worden aangemeld worden beoordeeld door een medische toetsingscommissie op o.a. relevantie en haalbaarheid. Zo weten we zeker dat we een zinvolle bijdrage leveren aan de huidige kennis en ervaring met betrekking tot hersentumoren.
Koppie-Au werft zelf actief fondsen door middel van evenementen en de verkoop van onze mascotte Karel.
Je kunt Karel voor je zelf kopen maar je kunt hem ook cadeau doen aan een kind met kanker dat in het ziekenhuis ligt.
Karel is een knuffel die graag op avontuur gaat en die vooral vrolijk, ondeugend en eigenwijs is.
Volg hem op www.facebook.com/karelsavonturen.
Naast doneren via de site kun je ook direct op onze rekening storten:
IBAN: NL81RABO0161825249
Kom zelf in actie. Doneer nu.
Kom zelf in actie
Ik wilde dus geld ophalen voor onderzoek naar hersentumoren. Omdat ik graag wilde weten waar ons geld precies naar toe ging heb ik onze oncoloog benadert en samen hebben we een klein onderzoek uitgezocht dat in financiële nood zat. Door werving onder mijn familie en vrienden hebben we toen het onderzoek weten te reden. Stichting Koppie-AU was geboren.
Platform voor sponsoracties
Inmiddels zijn we een stuk verder en is Koppie-Au omgetoverd in een platform waar jij zelf geld op kunt halen voor een onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. Al het geld wat jij ophaalt komt direct ten goede aan jouw eigen onderzoek.
Zo werkt het
Als je ook een sponsoractie wilt opzetten kun je je aanmelden via onze site. Je kunt een onderzoek uitkiezen uit de beschikbare onderzoeken op onze site, of je kunt een eigen onderzoek aandragen. Alle onderzoeken worden door een onafhankelijke commissie beoordeeld op haalbaarheid, relevantie en onderzoekwaarde. Als je een onderzoekt hebt uitgekozen krijg je een eigen projectsite. Hierop staat informatie over het onderzoek en iedereen kan direct doneren voor jouw onderzoek via de veilige betaalomgeving van Koppie-Au. Door de ANBI status van Koppie-Au zijn die donaties belastingaftrekbaar. Naast het delen van informatie over het onderzoek kan je op de site ook jouw volgers op de hoogte houden van je activiteiten.
Tijdens de ziekte periode van mijn dochter Sara vond ik het erg fijn om iedereen op mijn eigen manier te informeren over het verloop van haar situatie. Ik ben via een serie e-mails onze familie en vrienden op de hoogte gaan houden. Dit kun je ook doen op je eigen projectsite, via de updates.
Start dus ook je eigen project en sponsor je eigen onderzoek.
Namens Stichting Koppie-Au,
Johannes Schakel
Stichting Koppie-Au
Adres
Vredenburchsingel 28
4811SJ Breda
info@koppie-au.nl
Financiele gegevens
Rabobankrekening: NL81RABO0161825249
KvK: 53372913
ANBI: 850856498
Het Bestuur
-
Johannes Schakel
Johannes Schakel is de grondlegger van stichting Koppie-Au. Naar aanleiding van de hersentumor die bij zijn dochter Sara werd geconstateerd heeft hij deze stichting in het leven geroepen. -
Wilco de Vries
Wilco de Vries is wetenschappelijk medewerker op het gebied van luchtkwaliteit bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Naar aanleiding van het overlijden van zijn zoon Dafnis is hij betrokken geraakt bij de activiteiten van Koppie-Au. Eerst alleen als sponsor via de fietstochten maar nu ook als penningmeester om de gelden die binnenkomen op de juiste plek en bij het juiste onderzoek te krijgen. -
Carlien Theeuwes
Carlien Theeuwes is coördinator van klinisch wetenschappelijke onderzoek waaronder onderzoeken naar nieuwe behandelingen voor kinderen met ernstige of zeldzame aandoeningen. Zelf is ze moeder van 3 kinderen.
Medische Toetsingscommissie
-
Carlien Theeuwes
Naast haar secretaris functie coördineert Carlien de beoordeling van de onderzoeken. Hierbij houdt ze de onafhankelijkheid van de beoordelaars scherp in de gaten.