Weblog

Sponsorfietstocht Koppie-Au geslaagd

Sponsorfietstocht Koppie-Au geslaagd
Teamspirit en mooi bedrag voor onderzoek hersentumoren 8 juni 2014
Breda, 9 juni 2014 –  De tweede sponsorfietstocht van de stichting Koppie-Au op zondag 8 juni 2014 stond garant voor teamspirit, een flink aantal kilometers en een mooi sponsorbedrag. Met deze fietstocht is geld opgehaald om innovatieve onderzoeksprojecten tegen hersentumoren bij kinderen te steunen. Dit jaar fungeerde Avontura Breda, dat in de zomermaanden gevestigd is in de hal van de Kunstijsbaan Breda, als start- en finishplaats. De toerrijders reden van Breda naar Rotterdam en terug.


Sportieve fietsers zetten zich in
In navolging van het succes van de editie 2013 is dit jaar weer een mooie toertocht afgelegd van Breda naar Rotterdam en weer terug. De fietstocht is bedoeld voor de sportieve fietser die zich in wil zetten voor de stichting. Deelnemers konden zich individueel aanmelden, maar het leukste was natuurlijk om met een groep mee te doen aan de tocht. Avontura Breda bood een plaats waar de bijna 30 deelnemers voor aanvang verzamelden en wat kunnen drinken en na aankomst weer kunnen omkleden en napraten. Bovendien mochten de kinderen die er waren om de fietsers uit te zwaaien zich uitleven in het tijdelijke speelparadijs in de kunstijsbaan!


Prachtige dag en een fijn bedrag
De bijna 30 deelnemers aan deze tocht fietsten met prachtig pinksterweer 125 kilometer. Twee die-hards die zich per kilometer lieten sponsoren hebben een extra rondje gemaakt waardoor hun aantal kilometers uitkwam op 140. De deelname aan de fietstocht was gratis. Wel werd van de deelnemers verwacht minimaal €100,00 sponsorgeld op te halen voor de Stichting Koppie-Au. In Rotterdam werd gepauzeerd bij het park bij de Euromast, daar werd bekend gemaakt dat het tot dan toe opgehaalde sponsorbedrag maar liefst 7.500,- bedroeg. Deelnemers over de tocht: “Samen met mensen die je kent fietsen voor dit doel, dat is mooi!” ‘Bloed, zweet en Koppie-au voor het goede doel” . De drie fietsers die de grootste bedragen meebrachten kregen de eerste exemplaren van de mascotte van de stichting, Karel, die binnenkort ook voor publiek te koop is. De opbrengsten van de verkoop van deze mascotte komen ook ten goede van onderzoek.