Koppie-Au Logo Platform voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen
Terug naar het overzicht

Nieuwe opzet beoordeling onderzoeken

02 August 2016

De oncologische onderzoekswereld is klein. Dit had tot gevolg dat leden van onze medische toetsingscommissie steeds vaker zelf (zijdelings) betrokken waren bij onderzoeken die moesten worden beoordeeld. Dit is natuurlijk niet wenselijk en we kwamen dan ook snel tot de conclusie dat er iets aan de opzet moest veranderen.

We hebben Daria Valerio bereid gevonden om onze nieuwe coördinator onderzoeksaanvragen te worden. Ze kent de oncologische wereld vanuit haar eigen onderzoeken op het gebeid van leukemie, maar is zelf niet betrokken bij hersentumor onderzoek. Zij zal per aanvraag in haar netwerk kijken wie ze het beste kan benaderen om het onderzoek te beoordelen. Op deze manier kunnen wij de haalbaarheid en relevantie van de onderzoeken en onze onafhankelijkheid waarborgen.

We willen Niels Bovenschen, Pieter Wesseling en Mark Jonkers hartelijk danken voor hun werkzaamheden.

Niels, Pieter en Mark hebben aangegeven betrokken te willen blijven en zullen wanneer gewenst onderzoeken blijven beoordelen.

Daria van harte welkom bij onze stichting.


Projecten

Microglia in hersentumoren

Diffuus middenlijn gliomen (DMG), inclusief het diffuus intrinsiek ponsglioom (DIPG), is een groep zeer aggresieve kinderhersentumoren waarvoor momenteel geen behandeling bestaat. De afgelopen jaren is veel gekeken naar de mogelijkheid...

Koppie-Au Kleur potloden

Van Stichting Montventoppers ontvingen we 300 doosjes kleurpotloden met ons eigen logo. Om activiteiten en onderzoeken verder te finacieren verkopen we deze uiteraard. Via de betaalknop op de site kun...